esthetische dermatologie

gelaatsverjonging : een synergistische aanpak

Er is heel wat evolutie de laatste jaren in de cosmetische aanpak van huidveroudering. Verscheidene technieken worden meestal gecombineerd om elkaars effect te versterken en aan te vullen. We blijven ons continu bijscholen in de nieuwste technieken om u zodoende een optimaal , natuurlijk resultaat te bezorgen. Om dit te bekomen voeren we vooraf een grondig en persoonlijk onderzoek uit van de individuele gelaatsanatomie in combinatie met de specifieke wensen en verlangens van de patient. Dit is de basis voor ons advies. Huidveroudering van het gelaat wordt veroorzaakt door dynamische veranderingen (mimiek rimpels) en statische veranderingen zoals vetverlies, uitzakking van de vetcompartimenten, botresorptie en huidverslapping. Het is belangrijk tijdig in te grijpen om het effect te optimaliseren en een natuurlijk resultaat te behouden.

Spierontspanner

Botulinum toxine veroorzaakt na inspuiting in de spiervezels relaxatie waardoor de mimiekrimpels vervagen. Deze rimpels ontstaan immers door samentrekken van de gelaatsspieren. Het remt eveneens het ontstaan van nieuwe rimpels af. Het product begint na enkele dagen te werken en werkt optimaal na een tweetal weken. Het effect blijft 4-6 maanden behouden.

Fillers

Een filler herstelt het volumeverlies in het gelaat en werkt collageenstimulerend.

  • Calciumhydroxy-apatiet (CaHA) is geschikt voor de diepere plooien en rimpels ter correctie van volumeverlies en contouren. Deze therapie verjongt het gelaat aanzienlijk. Ook rejuvenation van de handen bij volume- en vetverlies op de handruggen is een bekende indicatie voor het gebruik van deze filler. Deze behandeling stimuleert de productie van collageen, waardoor het lichaam efficient gaat werken tegen huidveroudering.
  • Hyaluronzuur wordt gebruikt voor de fijnere rimpels en het vergroten van het lipvolume. De productie van collageen en elastine vermindert immers met de leeftijd waardoor de huid verslapt en dehydrateert.
  • draadjeslift : een techniek om de licht verslapte huid van de kaaklijn en wangen terug te liften.