lasertherapie

permanente ontharing

Een laserontharing is geschikt voor allerlei vormen van overbeharing en cosmetisch storende lichaamsbeharing. 

Beharing die het best beantwoordt: 

Lichte donshaartjes en witte/grijze haren reageren echter niet op de laser, daar zij bijna geen pigment hebben. Donkere huidtypes kunnen eveneens niet behandeld worden. Bij zwangere vrouwen wordt afgeraden een laserbehandeling te ondergaan. 

Verloop van de behandeling: 

Met behulp van laserlicht kunnen haarzakjes permanent worden vernietigd. De lichtflits warmt de kleurstof in de haartjes (melanine) op tot in de haarwortel, die door de warmte vernietigd wordt. Hierdoor verkrijg je een blijvend resultaat. 

De haargroei kent 3 fasen: 

  • De groeifase: Dit is de actieve fase van het haar. Tijdens deze fase zorgen de cellen van de haarpapil in de haarwortels voor de haargroei. Melanine wordt geproduceerd in de actieve groeifase van het haar. 
  • De overgangsfase: In deze fase stopt de melanineproductie. De groei van het haar neemt af en uiteindelijk valt het vanzelf uit. Er komt een periode van rust voor de haarfollikels. 
  • De eindfase: Dit is de periode van volledige rust voor de haarfollikel. Melanine is niet meer actief in het haar. Er is geen stofwisseling meer en het haar kan niet meer groeien. 

Deze groeicyclus herhaalt zich telkens. De behandeling vernietigt enkel de haarzakjes van de haartjes tijdens de groeifase. Omdat niet alle haartjes zich tegelijkertijd in de groeifase bevinden zijn meerdere behandelingen nodig. Tijdens de behandeling kunnen 100den haartjes tergelijk behandeld worden. 

Voor de behandeling: 

Minstens 4 weken voor de laserbehandeling mag u het te behandelen gebied niet epileren of harsen. Wel mag u tot 48u voor de behandeling scheren. Voor de behandeling mag u absoluut niet gebruind zijn door de zon of door de zonnebank. Laserbehandelingen kunnen bij te veel pigment, witte vlekken veroorzaken. Gebruik voor de behandeling ook geen zelf bruinende créme. Gebruik op de dag van de behandeling geen crémes op de te behandelen zone. Crémes houden de laserstralen tegen waardoor de behandeling minder werkzaam wordt. 

Na de behandeling: 

Bescherm uw huid tegen zonlicht met een zonnebrandcréme factor 50 (dit helpt om donkere verkleuring van de huid te voorkomen). U mag na de behandeling gedurende 6weken niet in de zon of onder de zonnebank. Wassen en douchen is toegestaan scrubben wordt afgeraden. Gebruik de 1ste 3dagen na de behandeling geen verzorgingproducten op het behandelde gebied. Tijdens de behandeling mag u de uitgegroeide haren scheren, maar nooit epileren. 

Hoeveel behandelingen heb ik nodig? 

De meeste zones vereisen 6 tot 8 behandelingen. Na 4 tot 8 weken kan de volgende behandeling gebeuren. Het aantal behandelingen dat nodig is voor een optimale en langdurige oplossing is echter afhankelijk van diverse factoren: haardikte, de behandelende zones en de groeicyclus van het haar. 

Is de laserbehandeling pijnlijk? 

De handstukken van de laser hebben een verkoelende en verzachtende werking terwijl ze over de huid glijden. Wanneer de lichtpuls wordt toegediend kunnen sommige patienten een prikkelend of stekend gevoel ervaren. 

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen ? 

Veel patienten ervaren weinig of geen bijwerkingen, maar de meest voorkomende zijn lichte roodheid en plaatselijke zwelling, vergelijkbaar met huid die door de zon is verbrand. 

Is het resultaat blijvend? 

Ja, de haarzakjes die vernietigd zijn, kunnen niet meer terug groeien of herstellen. Het is echter wel mogelijk dat na de behandeling (o.a door hormoonschommelingen) enkele nieuwe haren of donsharen ontstaan. 

Wat is het verschil met andere lasertoestellen? 

Met de Cutera Laser kunnen snel en grote stukken huid worden behandeld. In tegenstelling tot andere systemen kunnen ook fijne haartjes (bv.bovenlip) goed behandeld worden. 

*Richtprijs laserontharing: bovenlip (40€) - kin (60€) - bovenlip + kin (80€) - oksels (90€) - rug + borst (200-240€) - bikini (100-150€) - onderbenen - knie (200€) - onderbenen + knie (250€) - volledige benen (350-450€)

*Acties ontharing: 
vanaf 2 zones: -10% korting
vanaf 3 zones: -15% korting